Guide
Er kortene mine falske eller ekte?
Er kortene mine falske eller ekte?
Har du noen gang lurt på om kortene dine kan være falske etterligninger av de orginale Pokémonkortene? Har du kjøpt Pokemonkort fra nettsider som Aliexpress, Etsy, Wish o.l. så er sannsynligheten meget stor for at kortene er falske kinakopier.
En grei huskeregel angående falske kort er som følger; Er prisen så rimelig at den er for god til å være sann? Da er kortene sannsynligvis falske.
Heldigvis er flertallet av disse falske Pokemonkortene lette å få øye på. De aller fleste falske kortene har flere feil sammenlignet med de ekte versjonene. Hvis du lærer å se etter disse feilene, har du en god sjanse til å identifisere et falskt kort før du gjør et uheldig kjøp.
I denne guiden skal jeg dele de mest kjente eksemplene på hvordan du kan spotte fake vs ekte kort.
Annonse
Her ser vi et eksempel på et falskt Charizard GX rainbow kort fra settet Burning Shadows som det sirkulerer mange falske versjoner av. Fellestrekkene for falske Rainbow GX kort er mangel på tekstur i kortet.
Annonse
Her er et annet populært kort som det finnes mange falske versjoner av. Mega Charizard EX fra settet XY Flashfire. Her kan du se noen enkle måter å sjekke om disse er falske eller ekte.
Sjekk alltid rammene rundt kortet på disse. På de falske kortene henger som oftest ikke artworken sammen med resten av kortet. På dette falske kortet ser du at arten er «dratt» utover, istedenfor å flyte sammen med resten av arten som på det ekte kortet.
Annonse
Mange av de falske kortene har hvite stjerner som sjeldenhets/rarity symbol. I dette tilfellet skal sjeldenhetssymbolet være i foil. Når man ser nøye etter kan en også se kvalitetsforskjellen i printen, spesielt på omrisset rundt teksten.
Annonse
Åpenbare feil som feil navn, feil evolution, høy CP og skrivefeil i teksten på kortet er alarmbjeller for falske kort.
En annen viktig ting å se på er fargen på baksiden av kortet. På mange av de falske kortene er fargen betraktelig lysere på baksiden enn de ekte kortene. Det er alltid lurt å ha et ekte kort å sammenligne farger med, dersom du er usikker på om kortet du har er ekte.
Annonse
De ekte Pokemonkortene blir trykket med et sort blekklag inne i kortet. Dette ser man om man river kortet i to. De aller fleste falske kortene har ikke dette blekklaget.
Det er et drastisk steg å rive kortet i to for å finne ut om det er falskt. Men dersom du har kjøpt flere kort du mistenker er falske fra samme kilde, så kan du vurdere å rive et av de rimeligere kortene i to for å se om de mangler blekklaget.
Andre ting du bør ha i bakhodet vedrørende falske kort;